עם בוא חג הפסח ופריחות האביב, מזמינה מועצת הדבש את הקהל הרחב לביקור במכוורות ברחבי הארץ בין מרבדי הפריחות, לפגוש דבוראים, לטעום, לחוות וללמוד על עולמן הקסום של הדבורים ועל חשיבותה של הדבורה בהאבקת פרחי ירקות ופירות ההופכים למזון מן הצומח.
השנה, הקדים האביב- העונה החשובה ביותר לדבורי הדבש, הטמפרטורות הנוחות לאחר הגשמים, הביאו להתעוררות אביבית מוקדמת במכוורות וכך גם הוקדמה פעילות הדבורים בכוורות והדבורים יצאו ללקט את הצוף ולהכין ממנו דבש מוקדם מהרגיל.